Door een technisch probleem bij het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire kan het zijn dat u oponthoud ondervindt bij het ontvangen van het digitale leverbewijs.
Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Deze donderdag verwerkt!
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze avond: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker Vallée de l’Arve

De milieuzone van de vallei van de Arve volgt de rivier de Arve vanaf Bonneville tot aan de Italiaanse grens. De belangrijkste weg is hier de A40 die Genève via de Mont Blanctunnel met Italië verbindt. Ook een klein deel van de A410 richting Annecy valt binnen deze milieuzone. Een andere belangrijke weg is de D1506 richting Zwitserland. Per 1 januari 2018 wordt er in deze permanente milieuzone streng gecontroleerd op de verplichte milieusticker.

Rijdt u naar of door het dal van de Arve?

Aarzel dan niet! U kunt het officiële Crit’Air Ecovignet via ons aanvragen en kost slechts €19,95. Het officiële Ecovignet Crit’Air geldt voor alle Franse milieuzones. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van de raamsticker Vignette Crit’Air is 10 werkdagen. Na uw bestelling ontvangt u de tijdelijke milieusticker per e-mail.

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Raakt u betrokken bij een ongeval of wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Permanente Milieuzones (ZPA)
Permanente milieuzones zoals in Vallée de l’Arve zijn er bijvoorbeeld ook in Parijs (Paris) en Grenoble.

Hulp of advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice of bel deze avond nog 020-2149577.