Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Samenwerking Franse Overheid
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze middag: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker voor Frankrijk

Voorkom een boete van minimaal 68 euro!

U kunt bij ons de verplichte milieusticker voor Frankrijk (vignette Crit’Air) verkrijgen door gebruik te maken van onze vignette Crit’Air aanvraag service. Bestel hier »

Zone-a-Circulation-Restreinte

Wat is de Vignette Crit’Air aanvraag service?

  • Wij verzamelen de benodigde voertuig informatie voor de aanvraag.
  • Wij vragen op uw naam en onder vermelding van uw kenteken de franse milieusticker (Vignette Crit’Air) aan bij certificat-air.gouv.fr.
  • U krijgt de milieusticker toegezonden per post.

Wat kost het?

De Vignette Crit'Air van de Franse overheid en onze Vignette Crit’Air Aanvraag Service zijn eenvoudig online aan te vragen via deze website. Tezamen kosten de milieusticker en onze service slechts €19,95 per kenteken (dit is derhalve inclusief de milieusticker ter waarde van € 4,21). Afrekenen kan door betaling via iDeal, PayPal of Achteraf (Klarna). De betaling gaat via een beveiligde verbinding dankzij betaalprovider Mollie.

LET OP: Het is niet mogelijk de milieusticker af te halen bij de ANWB, GWK vestiging, tankstation of tolwegkantoor. Ook niet bij ons kantoor in Abcoude.

Wat is de levertijd?

Tijdelijk vignet: binnen 48 uur na uw bestelling ontvangen wij een digitale factuur van onze aanvraag bij Crit'Air (controleer ook de spam-map van uw mailbox). Vrijwel direct na binnenkomst sturen wij dit document naar u door. Dat is dan tevens het bewijs dat de milieusticker daadwerkelijk verstrekt wordt. De coupon onderaan de factuur kunt u gebruiken als tijdelijk vignet totdat de plakbare sticker bij u per post wordt afgeleverd.

De milieusticker: Na aanvraag duurt het tot ca. 14 dagen dat u de plakbare milieusticker per post ontvangt, in veel gevallen veel sneller zelfs. Denk er dus aan dat u de sticker ruim op tijd bestelt. In drukkere periodes kan de levertijd tot wel zes weken duren. Wij hebben géén invloed op de daadwerkelijke levertijd vanuit Frankrijk.

Certificat-air.gouv.fr

De milieusticker voor Frankrijk (vignette Crit’Air) is te verkrijgen via de officiële website certificat-air.gouv.fr maar wij ervaren dat mensen hier moeite mee kunnen hebben omdat er alleen met creditcard betaald kan worden, de website niet in het Nederlands is en er specifieke voertuig informatie nodig is voor de aanvraag (Bijv. Milieu klasse en CO2 uitstoot).

Met de vignette Crit’Air aanvraag service nemen wij de aanvraag uit uw handen en doen de aanvraag voor u.

Met de camper op vakantie naar Frankrijk?
Vind uw ideale huurcamper via Camptoo, het grootste en veiligste deelplatform van Nederland. Heeft u zelf een camper? Kijk wat u kunt verdienen met verhuren!

Milieusticker Frankrijk (Vignette Crit’Air)

Sinds 1 juli 2016 is in sommige Franse steden een certificat qualité de l’air oftewel een milieusticker voor gemotoriseerde voertuigen verplicht. Zonder deze sticker, soms ook ecovignet genoemd, mag u de stad niet meer in en krijgt u een boete van €68,- of hoger.

Op deze website leest u alles over de Franse milieusticker. Bekijk dit overzicht voor een lijst van alle milieuzones, met per stad een kaart en uitgebreide informatie. Wilt u meer over de milieusticker in het algemeen weten?

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577

Verschillende kleuren stickers

De Franse milieusticker komt in zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één kleur sticker verstrekt. Welk type sticker u krijgt toegewezen wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol. Bekijk hier het Overzicht met Franse Milieustickers (.pdf) om te zien welke milieusticker u krijgt toegewezen.

Waar plakt u de milieusticker?

Rechts onderaan aan de binnenkant van uw voorruit, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Heeft u daar al andere stickers, dan kunt u de milieusticker erboven plakken. Zie ook deze instructievideo op de website van de Franse overheid.

Hoe werkt het?

Ten eerste is het handig het kentekenbewijs bij de hand te hebben. Vul vervolgens het bestelformulier binnen enkele minuten in; eerst uw contactgegevens en daarna voegt u een scan of foto van het kentekenbewijs bij. Het formulier is duidelijk en begrijpelijk. Daarna rekent u het vignet af in onze kassa.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland +31 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen