Door een technisch probleem bij het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire kan het zijn dat u oponthoud ondervindt bij het ontvangen van het digitale leverbewijs.
Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Deze donderdag verwerkt!
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze avond: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker voor Chambéry

De milieusticker, die in Frankrijk “Crit’Air” wordt genoemd, is tegenwoordig verplicht bij het betreden van veel Franse steden, waaronder ook Chambéry. Dit milieuvignet is verplicht vanaf 1 februari 2017. Het doel is het aantal voertuigen met een hoog uitstoot- en geluidsniveau te reguleren. Zonder Crit’Air vignet riskeert u een boete.

Reist u met de auto naar Chambéry? Crit'Air kopen!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van het Vignette Crit’Air is 10 werkdagen. In de tussentijd kunt u de bevestigingsmail van ons op uw dashboard leggen als bewijs van de aanvraag!

Milieusticker Chambéry direct kopen »

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Ecologische zone Chambéry

Sinds begin 2017 is er een zogenaamde geldt een tijdelijke milieuzone met lage-uitstoot (ZPA) in Chambéry, die van kracht is wanneer een bepaald niveau van luchtverontreiniging wordt bereikt. In de praktijk betekent dit dat wanneer er sprake is van een 'hoog smoggehalte' op een oneven kalenderdag, er alleen voertuigen met een oneven eindcijfer op hun nummerbord worden toegelaten in de stad. Op een even kalenderdag worden alleen voertuigen met een nummerbord met even eindcijfers toegelaten in de stad.

Milieuzones zoals in Chambéry zijn er bijvoorbeeld ook in Annecy en het Drôme-Departement.