Door een technisch probleem bij het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire kan het zijn dat u oponthoud ondervindt bij het ontvangen van het digitale leverbewijs.
Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Deze donderdag verwerkt!
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze avond: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker Parijs

Auto ingepakt en alles klaar om te vertrekken naar Parijs? Wacht nog even! Ook dit jaar is in veel Franse steden een milieuvignet verplicht. Dus rijdt u naar of door Parijs, dan dient u vanaf 1 juli 2016 in het bezit te zijn van een speciaal ecovignet. Wie dat nalaat, maakt kans op een boete.

Milieusticker Parijs direct kopen

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van het Vignette Crit’Air is 10 werkdagen.

Milieusticker Frankrijk direct kopen »

Geen milieu sticker Parijs? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u komende zomer staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: het ecovignet wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones

Ook op de Périphérique een Vignet Parijs soms verplicht is. Het gebied van de binnenstad van Parijs waar de milieusticker nodig is kan namelijk in geval van smog tijdelijk worden uitgebreid. In dat geval heb je ook op de Périphérique een milieuvignet nodig. De milieuzone wordt dan uitgebreid tot de tweede ringweg om Parijs, de Périphérique A86.

Milieuzones zoals in Parijs zijn er bijvoorbeeld ook in Toulouse en Lyon.