Door een technisch probleem bij het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire kan het zijn dat u oponthoud ondervindt bij het ontvangen van het digitale leverbewijs.
Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Deze donderdag verwerkt!
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze avond: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker Lille (Rijsel)

Sinds 1 juli 2016 geldt in Frankrijk een nieuwe wet: Crit’Air. Hiermee kunnen gemeentes permanente en tijdelijke milieuzones instellen. Binnen een milieuzone moeten alle auto’s voorzien zijn van een Crit’Air Ecovignet. Dus rijdt u naar of door Lille, dan dient u in het bezit te zijn van een speciaal milieuvignet. Wie dat nalaat, riskeert een boete.

In Lille en omgeving geldt momenteel een tijdelijke milieuzone (Zone de protection de l'air, ZPA). Deze zone omvat de (deel)gemeenten Lille (Rijsel), Hellemmes, La Madeleine (Berkem), Lambersart (Landbertsrode), Lezennes, Lomme, Marcq-en-Baroeul (Marke), Marquette-lez-Lille (Markette), Mons-en-Barœul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille (Sint-Andries-Rijsel) en Sequedin.

Bereid uw reis voor: koop een Ecovignet Crit'Air‎!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van het Vignette Crit’Air is 10 werkdagen. Het vignet is geldig zolang u het voertuig in bezit heeft, dus u hoeft maar éénmaal een Milieusticker Frankrijk te bestellen.

Boete als u geen sticker heeft.

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. En er wordt écht gecontroleerd. Let op: Het vignet is overigens niet te koop op fysieke locaties, zoals bij tankstations of ANWB-winkels. De milieusticker kan alléén bij ons online besteld worden.

U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Is het vignet niet zichtbaar aanwezig wanneer u zich in een milieuzone bevindt, dan riskeert u een boete. De boete die u in Lille krijgt wanneer u geen milieusticker hebt, is lager dan in de andere Franse steden met een milieuzone, namelijk slechts €35,- in plaats van €68,- voor personenwagens. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Spoed? Bestel uw Milieusticker Frankrijk op tijd.

Ontvangt u het ecovignet te laat en vertrekt u al naar Frankrijk? Na het bestellen ontvangt u direct van ons een bevestiging per e-mail. Daarnaast ontvangt u binnen circa 24 uur na bestellen een elektronische factuur, waarin een afbeelding getoond wordt van het door u bestelde vignet. Deze afbeelding dient als tijdelijk bewijs van uw bestelling en de classificatie van uw voertuig. Print deze afbeelding en leg deze achter de voorruit totdat u de eigenlijke sticker heeft ontvangen.

Andere Milieuzones

Overweegt u om ook een bezoek te brengen aan Grenoble en Rennes bijvoorbeeld, bestel dan voor alle zekerheid een ecovignet.