Door een technisch probleem bij het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire kan het zijn dat u oponthoud ondervindt bij het ontvangen van het digitale leverbewijs.
Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Deze donderdag verwerkt!
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze avond: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-18.00u)

Milieusticker Grenoble

Als één van de eerste Franse steden heeft Grenoble sinds 1 januari 2017 een permanente milieuzone (ZCR). Binnen deze milieuzone is een milieusticker voor uw voertuig verplicht. Bedenk wel dat als er sprake is van een 'Pic de Pollution' oftewel ernstige luchtvervuiling, de volledige stad en veel omliggende dorpen ontoegankelijk worden voor voertuigen zonder milieusticker. Zonder milieusticker Frankrijk, maakt u kans op een boete.

De ZPA-zone Grenoble-Alpes omvat alle 49 gemeentes van de agglomeratie. Het gebied strekt zich uit tot langs de autosnelweg A41 tot de tolpoort Crolles en langs de autosnelweg A48 tot de tolpoort Voreppe. Hierdoor zouden ook de A41, A48, A480 en N481 met rijverboden te maken kunnen krijgen.

Rijdt u naar of door Grenoble? Milieusticker kopen!

U kunt het officiële Crit’Air Ecovignet bij ons aanvragen en kost €19,95. Het vignet geldt voor alle Franse milieuzones. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van het Vignette Crit’Air is 10 werkdagen.

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones
Milieuzones zoals in Grenoble zijn er bijvoorbeeld ook in Lille (Rijsel) en het Isère-Departement.

Hulp of advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice of bel deze avond nog 020-2149577.