Nederlandstalige Klantenservice Betaal veilig met iDeal of PayPal Samenwerking Franse Overheid
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze middag: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-22.00u)

Milieusticker Euro Disneyland Parijs

Auto ingepakt en klaar om te vertrekken naar Euro Disney? Wacht nog even! Ook dit jaar is een milieusticker verplicht in veel Franse steden. Dus rijdt u bv. via Lille naar Euro Disneyland Parijs, dan dient u vanaf 1 juli 2016 in het bezit te zijn van een speciaal ecovignet. Automobilisten die zonder vignet een (permanente) milieuzone inrijden, riskeren een boete van €68,-.

Met de auto naar Disneyland Paris?

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bestellen en kost €19,95. Doe dit ruim voor uw vertrek: de levertijd van het Vignette Crit’Air is 10 tot 14 werkdagen. 

Milieusticker Frankrijk direct kopen »

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd! U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u onverhoopt staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: het ecovignet wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval het leverbewijs van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones

Milieuzones zoals in Parijs zijn er bijvoorbeeld ook in Lille en Chambéry bijvoorbeeld.