Nederlandstalige Klantenservice iDeal, PayPal of Achteraf Betalen Vandaag verwerkt
☎ Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze ochtend: 020-2149577
(Ma. t/m Vr.: 09.00-17.00u)

Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland bestellen: met behulp van uw voertuiggegevens bepalen we welke milieusticker van toepassing is op uw voertuig en bestelt u vervolgens eenvoudig de sticker. TÜV Nederland verzorgd in samenwerking met PostNL de verzending van de bestelde milieusticker.

Milieusticker Duitsland Umweltplakette

Milieusticker Duitsland kopen?

  • Maximaal binnen 3 werkdagen uw Milieusticker in huis.
  • Bestel online in plaats van gedoe tijdens uw reis.
  • Snel en veilig betalen via iDeal.
  • Nederlandstalige klantenservicelijn voor al uw vragen.
  • U weet direct welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is

Wat kost het?

De Milieusticker Duitsland is eenvoudig online te bestellen bij onze partner TÜV Nederland en kost slechts €18,15 per kenteken. Afrekenen kan veilig en eenvoudig door betaling via iDeal.

Heeft u een vraag over uw Milieusticker.nl? De klantenservice van TÜV Nederland is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 0499-339551.

Levertijd: Milieusticker Duitsland direct afhalen?

De milieusticker is direct uit voorraad leverbaar. Mits alle gegevens en de betaling ontvangen zijn, duurt het maximaal drie werkdagen voordat u de milieusticker in huis heeft. Echter de Milieusticker Duitsland direct afhalen bij ons in Abcoude is niet mogelijk.

Let op: Bij de levertijd zijn wij afhankelijk van de verzending door Post.nl. Bestel uw milieusticker dus op tijd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Aanbevolen door TÜV Nederland

De milieusticker voor Duitsland vraagt u rechtstreeks aan bij de officiële website (Milieusticker.nl) van onze partner TÜV Nederland.

Milieusticker kopen in Duitsland

Op het moment dat u met uw voertuig naar Duitsland reist, dan kunt u hier sinds 2008 te maken krijgen met milieuzones (Umweltzones). U mag deze zones alleen inrijden als uw voertuig voorzien is van een milieusticker (Umweltplakette of ook wel Feinstaubplakette) die wordt toegestaan in de bewuste milieuzone.

Op deze website leest u alles over de Duiste milieusticker. Bekijk dit overzicht voor een lijst van alle milieuzones (Umweltzonen), met per stad een kaart en uitgebreide informatie. Wilt u meer over de milieusticker in het algemeen weten?

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577.

Verschillende kleuren stickers

De Duitse milieusticker komt in drie verschillende kleuren, in de kleuren groen, geel en rood. Welk type sticker u krijgt, hangt behalve van de Europese uitlaatgasnorm af van het type voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol. 

Waar plakt u de milieusticker?

De sticker moet rechtsonder (van binnenuit gezien) op de binnenkant van de voorruit geplakt worden. Het niet goed zichtbaar aanbrengen van de sticker kan een boete opleveren van €80,-.

Hoe werkt het?

Om uw milieusticker snel te kunnen bestellen, houdt u de volgende gegevens bij de hand: uw adresgegevens, het kentekenbewijs deel 1a en 1b van uw voertuig, of uw kentekencard en als laatste de meldcode van uw voertuig (vermeld op het kentekenbewijs).

U dient uw ingescande kentekenbewijs deel 1a en 1b of kentekencard tijdens uw bestelling in te voegen. Indien u geen document via de website inlaadt, kunt u een kopie van het kentekenbewijs per post of fax toezenden. Het bestproces is duidelijk en begrijpelijk. Daarna rekent u het vignet af in onze kassa.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr.: 09.00-17.00u bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland +31 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen